Tæl de rigtige kalorier (hvis du absolut skal tælle)

Okay..indrømmet, jeg er ikke fan af kalorie-reduktion eller kalorietælning, som det også hedder.

MEN… der er jo en grad af sandhed i konceptet, trods alt.

For ønsker du et vægttab, af den eller anden grund, så gælder den gamle samme sang stadigvæk.. at du skal forbrænde flere kalorier, end du indtager.

Men der hvor “kæden hopper lidt af” for mig, er, at slankekuren (som det jo er) bliver helt ude af trit med, hvad kroppen reelt har brug for af næringsstoffer. Jeg har set kalorie-diæter hvor kalorierne gerne måtte komme fra sukkerfrit slik og lyst brød, men ikke fra avokado og nødder. Fordi der stadig er mange “sundhedseksperter” der mener, at (sundt) fedt er usundt og feder, men intet kunne være mere forkert.

Det er vigtigt at forstå, at en kalorie er ikke bare en kalorie. Der er stor forskel på næringsindholdet og det er vigtigt at give kroppen de rigtige næringsstoffer fra det sunde fedt, (plante)proteiner, fuldkorn og frugt og grønt.

Spiser du 100 kalorier fra sukker er der nul næringsstoffer til kroppen.

Men spiser du 100 kalorier fra dadler (for at blive i det søde ende) så er der både vitaminer og mineraler til kroppen og sødme til sukkertrangen og lidt nem og hurtig energi.

Kalorieindholdet er fuldstændig det samme og kalorierne skal forbrændes igen, men indholdet af næringsstoffer ligger milevidt fra hinanden.

På billedet ser du to skåle der indeholder præcis det sammen antal kalorier.

En af skålene er frugt (fyldt med sundhed) den anden er slik (fyldt med sukker/tomme kalorier) 

Det er derfor ikke ligegyldigt hvad slags kalorier du indtager hver dag.

Kroppen har brug for masser af kalorier, men altså de rigtige kalorier fra rigtig, sund og økologisk mad hver dag.

Savner du inspiration til en sunde og lækre retter med fokus på næring, vitaminer og god smag så har du her en mega lækker opskriftsbog med hele 60 opskrifter på alt hvad du skal bruge indenfor morgenmad, frokost, aftenmad, snacks, is, smoothies, salater, jul og nytår. 

Ja tak til 60 lækre opskrifter >>

 

Kærlig Hilsen