Kom nemmere gennem overgangsalderen

Minimer Menopausen

Overgangsalder kan være meget forskelligt fra kvinde til kvinde, alt fra hvornår symptomerne starter til de slutter og hvor omfattende og generende symptomerne er.

Nogle kvinder har ingen gener overhovedet i forbindelse med overgangsalderen - blødningerne holder bare op, enten gradvist eller pludseligt.

De fleste har dog symptomer i en eller anden udstrækning, og nogle er så generede af det, at de har behov for behandling, og hver femte kvinde har stadig symptomer 5 år efter menopausen, og hos enkelte kan generne vare i 10 år eller mere. (kilde: sundhed.dk)

Så uanset hvad, så sker det jo, for kvinder, at menopausen rammer på et eller andet tidspunkt. Så hvorfor ikke gøre en masse selv, for at komme så smertefrit og balanceret gennem meno-pausen eller overgangalderen, som det nu er muligt.

 • Sørg for spise blodsukkerstabilt og/eller anti-inflammatorisk
 • Skær ned på sukkeret og sukkerholdige fødevarer
 • Sørg for at have en velfungerende tarm – spis gerne nogle mælkesyrebaktier, masser af fibre, vand og motion
 • Motion og bevægelse hver dag. Et studie fra Københavns Universitet – viste at høj intensiv træning 2-3 gange om ugen, sendte samme signaler til hjernen, som østrogen, og mindskede tab af knoglemasse, til en hvis grad, hvis man dyrkede motion i tidligt i overgangsalderen.
 • Gå i seng når du er træt.
 • Sig nej til ting du ikke har lyst til, sig nej til mad du ikke har lyst til, tag en pause hvis du føler dig stresset osv. Kroppen ved hvad du har brug for.
 • Fede fisk, nødder og frø samt avocado og rapsolie indeholder fiskeolier samt planteverdenens tilsvarende fedtsyre. De har mange sunde virkninger i bl.a. kredsløbet, hjernen og leddene og styrker også humøret.
 • Fedtfattige mejeriprodukter, nødder, frø, lys fisk, bladgrøntsager og bælgfrugter tilfører calcium og vitamin D til skelettet.
 • Sojaprodukter og andre bælgfrugter indeholder plante-østrogener, der lindrer hedestigninger og svedeture.
 • Hørfrø tilfører plante-østrogener, som hjælper mod blandt andet hedestigninger
 • Spis en farverig blanding af grøntsager med masser af nyttige næringsstoffer, herunder kostfibre, folat, beta-caroten, vitamin C, vitamin E, samt mineraler. Husk kålfamilien med dens mange værdifulde næringsstoffer og kostfibre.

Så der er heldigvis rigtig meget du selv kan gøre for at lindre og måske forebygge de generende symptomer der kan opstå ifm. overgangalderen.

Og selvom det lyder at lige lovlig mange ting du skal ændre på - så prøv at ændre på lidt af gangen - og mærk efter i kroppen, hvordan det virker for dig.

Du behøver ikke gøre det hele på en gang.

Vil du vide endnu mere om hvad du selv kan gøre for at forebygge og lindre de irriterende gener og ubalancer, så hent min gratis ebog: Fra Hormonella til Hamoni"

Hent bogen her

 

Kærlig hilsen

 

Disclaimer: Ovenstående må ikke stå i vejen for lægebesøg og behandling. Er du i tvivl om noget ift. din egen situation skal du kontakte din læge.