Tæl de rigtige kalorier

Okay..indrømmet, jeg er ikke fan af kalorie-reduktion eller kalorietælning, som det også hedder. MEN… der er jo en grad af sandhed i konceptet, trods alt. For ønsker du et vægttab, af den eller anden grund, så gælder den gamle samme sang stadigvæk.. at du skal forbrænde flere kalorier, end du indtager.

Men der hvor “kæden hopper lidt af” for mig, er, at slankekuren (som det jo er) bliver helt ude af trit med, hvad kroppen reelt har brug for af næringsstoffer. Jeg har set kalorie-diæter hvor kalorierne gerne måtte komme fra sukkerfrit slik og lyst brød, men ikke fra avokado og nødder. Fordi der stadig er mange “sundhedseksperter” der mener, at (sundt) fedt er usundt og feder, men intet kunne være mere forkert.

Det er vigtigt at forstå, at en kalorie er ikke bare en kalorie. Der er stor forskel på næringsindholdet og det er vigtigt at give kroppen de rigtige næringsstoffer fra det sunde fedt, (plante)proteiner, fuldkorn og frugt og grønt. Spiser du 100 kalorier fra sukker er der nul næringsstoffer til kroppen. Men spiser du 100 kalorier fra dadler (for at blive i det søde ende) så er der både vitaminer og mineraler til kroppen og sødme til sukkertrangen og lidt nem og hurtig energi. Kalorieindholdet er fuldstændig det samme og kalorierne skal forbrændes igen, men indholdet af næringsstoffer ligger milevidt fra hinanden.

En anden faktor der også spiller ind, er at kroppen ikke kun forbrænder kalorier ved fysisk aktivitet, men også helt generelt ved at holde os i live. For eksempel bruger hjernen ca. 20% af vores samlede energi i kroppen, men også hjertet, kredsløbet mv. bruger af vores energi. Alle vores celler har brug for sunde næringsstoffer for at holde kroppen sund og rask og ikke mindst i live.

Det er derfor ikke ligegyldigt hvad slags kalorier vi indtager hver dag. Kroppen har brug for masser af kalorier, men altså de rigtige kalorier fra rigtig, sund og økologisk mad hver dag.

Læs mere om kalorier i min bog “BasisKuren, – 8 Powerfulde trin til en sund krop”  som IKKE er en kur, men 8 trin der giver den nødvendige basisviden for at opretholde en sund krop i en travl hverdag, uden at det bliver besværligt. Og hvor du må og kan spise det du vil. For spiser du naturlig, sund og rigtig mad, aktiveres kroppens naturlige mæthed og du får samtidig masser af gode næringsstoffer, holder blodsukkeret stabilt og mindsker sukkertrangen.

Eller

Book en tid til en snak i min klinik og få lagt din helt egen personlige sundhedsplan

Book Her

Få BasisKuren HER

Kærlig Hilsen

Rikke