Hvad er Powerful Feminin Sundhed

Powerful Feminin Sundhed er udviklet med særlig fokus på kvinders behov og udfordringer i en travl hverdag.

Powerful Feminin Sundhed består grundlæggende af 8 fokusområder som JEG har fokus på når jeg har kvinder i min klinik og formidler online sundhed og som DU med fordel kan kan have fokus på i din egen sundheds-strategi.

Et godt og sundt helbred begynder indefra. Og vores krop har en enestående evne til at helbrede sig selv, hvis vi giver den lov. Og giver den de byggesten og næringsstoffer den har brug for, for at kunne gøre det den er bedst til. Nemlig at holde dig så sund og rask som overhoved muligt.

Vores krop består af enkeltdele, men hænger sammen i stor og kompleks biokemisk symbiose, hvor du ikke kan skille tingene af, men er nødt til at se HELE din krop som en helhed. Hvor der ikke er fokus på symptombehandling men årsagsbehandling. Og hvor fokus er at styrke og optimere din balance på alle planer, og ikke kun et enkelt sted.

Sundhed er ikke kun kost og det du spiser (eller ikke spiser) og du er heller ikke sund bare fordi du spiser sundt eller dyrker motion. HELE din krop har brug for at være "grundsund" for at kunne holde dig i den sundest mulige balance, hele livet igennem.

Du kan ikke være 100% på alle områder hele tiden, og du vil også opleve sygdom og ubalancer gennem livet, men du kan med lidt selvkærlig fokus give dig selv muligheden for at støtte og optimere din krops egen sundhedspotentiale, så meget som det overhoved er muligt.

Du kan læse mere om de 8 fokusområder nedenfor og bruge dem som inspiration til at se hvor du selv kan rette op eller optimere et eller andet, for at hjælpe din krop i en sundere retning.

Selv små skridt kan gøre en kæmpe forskel.

Its all in your mind, Honey.

Livsstilsændringer, vægttab og sunde vaner er ikke noget du skal "tage dig sammen til" eller "finde overskud til" Det hele starter i dit mindset. Det er her du comitter dig, fjerner blokeringer, beslutter dig for nye veje og skaber nye og sundere vaner. Its here the magic happens. Dit mindset og fokus er altafgørende for, om du få succes med en sund(ere) livsstil og et vægttab. Old ways wont open new dors. 

Lidt er bedre end ingenting.

Et stillesiddende liv er efterhånden blevet den største trussel mod vores sundhed og helbred. Motion er bydende nødvendigt, for at holde din krop aktiv, udskille affaldsstoffer, opbygge nye celler og nedsætte stresshormoner, støtte immunforsvaret og meget andet. Aktivitet er andet end løb og håndvægte. Dans, gåture, boldspil, yoga, cykelture mv. er beviseligt ligeså godt for kroppen. Alt er bedre end at sidde stille, dag ud og dag ind. Dyrk motion, også selvom du er træt og ikke orker det. Din krop vil takke dig for det, på den lange bane. 

Food is medicine

Har dine millioner af celler ikke de nødvendige næringsstoffer, vitaminer og mineraler, fungerer de simpelt hen ikke optimalt. Mangel på vigtig (essentiel) næring, kan være årsag til ubalancer og sygdom. Alt du spiser vil enten tære på eller nære din krops celler og energi-niveau og vil sprede sig som ringe i vandet, ude i hele din krop. Du skal dagligt tilføre kroppen vitaminer, sunde fedtstoffer, langsomme kulhydrater, god protein og masser af vand. Sørg for at din tallerken altid er fyldt med 50% grønt. På den måde får du mange vigtige næringsstoffer, hver dag. 

Sweet dreams 

Søvn er en af de vigtigste paramenter for en sund og balanceret krop. Har du sovet dårligt, er du mere tilbøjelig til at spise usundere dagen derpå. Men også ro, stilletid, afslapning og lign. fremmer din krops evne til selvhelbredelse, nedsætter stress og ubalancer og giver dig mere overskud i hverdagen. Mange studier har konstateret at meditation og åndedrætsøvelser giver roligere hjerterytme og åndedræt samt bevirker at mængden af stresshormonet cortisol falder i kroppen. 8 timers søvn og ugentlig meditation er vigtige redskaber for en sund krop og et sundt vægttab.

Fornøjet Fordøjelse

Det er ikke kun hvad du spiser men også hvad du optager (i dine tarme) og om du kan udskille affaldsstoffer optimalt. En sund tarmflora er alfa og omega for din sundhed. Fibre fra frugt,  grønt og fuldkorn sætter skub i fordøjelsen, mætter godt, stabiliserer blodsukkeret, trækker affaldsstoffer med ud  af kroppen, danner vigtige vitaminer, enzymer og bidrager til forebyggelse af blandt hjertekarsygdomme og tarmkræft. Hav fokus på en daglig mælkesyre-tablet og en sund fiberrig kost. 

 

Trivsel og Positivitet

Frygt, angst, negative tanker omkring dit liv, din krop, fremtiden, økonomi, familie, job og helbred dræner kroppen for energi og sundhed. Ryd gerne op i alt der dræner dig og giver dig usikkerhed og bekymringer. Du kan ikke være positiv og lykkelig 24/7 men du kan træne din hjerne i at tænke anderledes og du kan forsøge at fjerne dig fra ting, personer og SoMe der giver dig usikkerhed og mistrivsel. Positive tanker og et positivt sind  kan gøre en kæmpe forskel for din mentale sundhed. 

 

Sæt dig selv i første række. 

Kan du svare ja til følgende eller er der plads til forbedring? Passer du godt nok på dig selv? Taler du venligt og omsorgsfuldt til dig selv? Prioriterer du dig selv nok? Siger du ja hvor du mener nej? Køber du lækre ting til dig selv og giver dig selv ro og alenetid? Formentlig er der plads til forbedring, for mange kvinder er virkelig dårlige til at sætte sig selv først og rammes derfor oftere af stress og udbrændthed. Farvel til "flinke-skolen" og ja til selvkærlighed. 

 

 

Friends and Familie

Det er ofte svært at forandre og lave sit liv om, hvis man kun møder modstand og negative holdninger fra andre i vennekredsen eller familien. At møde forståelse, accept, nysgerrighed og støtte fra dine nærmeste eller ligesindede kan gøre en kæmpe forskel hvis du ønsker at ændre livsstil, men ofte "tricker" det noget i andre, hvis ændrer dig og træffer nye valg. Det handler ALDRIG om dig, men om hvad du "rammer" i andre, der selv ønsker den forandring. 

 

Skal din sunde livsstil have et BOOST og et selv-kærligt løft så hop over på forsiden og hent nogle af mine e-bøger og online-foredrag mv. (det koster kun din mail-adresse)