Dette skal du bruge:
- 200 gram havremel (havre malet til mel)
- 50 gram havregryn
- 130 gram quinoamel
- 5 dl vand
- 5 spiseske loppefrøskaller
- 10 gram (økologisk) gær
- 1 spiseske olivenolie
- 2 spiseske agavesirup eller honning
- 1½ tsk. groft salt
- Havregryn og solsikkekerner til drys.
Sådan gør du:
- Først piskes vand og loppefrø sammen i en skål. Lad det hvile 3-5 minutter til det er geleret.
- Rør gæren ud i geleen og herefter røres alle de andre ingredienser i skålen. Dejen skal være blød og fast, men ikke flydende.
- Dæk skålen med film og lad den stå i køleskabet til næste dag (min 8 timer)
- Næste dag: Varm ovnen op til 225 grader varmluft.
- Form 8-10 boller med våde hænder. Sæt bollerne på bageplade med bagepapir.
- Drys med havregryn/solsikkekerner (Tryk det evt. lidt fast)
- Bag bollerne midt i ovnen i 10 min. Sku ned til 200 grader varmluft og bag videre ca. 20 minutter. Bollerne skal være lidt mørke og lyde hule når man banker på dem i bunden.
- Afkøl bollerne på rist. De skal gerne være helt nedkølede inden de skæres over.
- Da bollerne er glutenfri er det helt normalt de er en smule klistrede indeni.