Dette skal du bruge:
  • 200 gram havremel (havre malet til mel)
  •  50 gram havregryn
  • 130 gram quinoamel
  •  5 dl vand
  •  5 spiseske loppefrøskaller
  • 10 gram (økologisk) gær
  •  1 spiseske olivenolie
  •  2 spiseske agavesirup eller honning
  • 1½ tsk. groft salt
  •  Havregryn og solsikkekerner til drys.
Sådan gør du:
  1. Først piskes vand og loppefrø sammen i en skål. Lad det hvile 3-5 minutter til det er geleret.
  2. Rør gæren ud i geleen og herefter røres alle de andre ingredienser i skålen. Dejen skal være blød og fast, men ikke flydende.
  3. Dæk skålen med film og lad den stå i køleskabet til næste dag (min 8 timer)
  4. Næste dag: Varm ovnen op til 225 grader varmluft.
  5. Form 8-10 boller med våde hænder. Sæt bollerne på bageplade med bagepapir.
  6. Drys med havregryn/solsikkekerner (Tryk det evt. lidt fast)
  7. Bag bollerne midt i ovnen i 10 min. Sku ned til 200 grader varmluft og bag videre ca. 20 minutter. Bollerne skal være lidt mørke og lyde hule når man banker på dem i bunden.
  8. Afkøl bollerne på rist. De skal gerne være helt nedkølede inden de skæres over.
  9. Da bollerne er glutenfri er det helt normalt de er en smule klistrede indeni.