Hvad laver en Naturopath og Ernæringsterapeut egentligt ??

Det spørgsmål får jeg ofte, og det er ikke altid sådan lige let at svare på. For hvis jeg siger at jeg arbejder med kost og ernæring så tænker de fleste diætisk og slankekur.

Jeg er ikke diætist eller går specielt meget op i slankekure og kalorier. Men jeg hjælper mennesker med sygdommer, ubalancer og vægttab ud fra en individuel samtale om lige præcis deres situation og de fysiske, psykiske, genetiske, kemiske og mikrobiologiske belastninger, som vi udsættes for, og som kan påvirke vores helbred.

En Ernæringsterapeut / Naturopath IMB uddannes til at komme "hele vejen rundt" om problemstillingen og finde frem til de ubalancer og belastende faktorer, der evt. hindrer en bedring af symptomer og problemstillinger.

Vi kigger på, hvordan de overordnede organsystemer fungerer (immunsystem, hormonsystem, nervesystem mv.) og ser på belastninger og faktorer der kan have betydning for lige netop den enkeltes situation.

Mange kvinder (og mænd) tror at det normalt at have fordøjelsesproblemer, være syg med forkølelse og influenza flere gange om året, skrante og sove dårligt, føle sig stresset og udkørt, mangle energi og overskud osv. men i virkeligheden er det ofte tegn på ubalancer et sted i kroppen, og som man ved hjælp af rette indsats, med særlig fokus på kost, ernæring og (gen)opbygning af kroppens organsystemer, langt hen af vejen kan rette op på.

Det jeg laver kaldes "alternativ behandling" men jeg vælger at kalde det "integreret eller komplementær behandling" hvor vi man behandler mennesker og ikke sygdommen.

Ingen er perfekte og kan gøre alting rigtigt hver dag og hele tiden, men med de rette redskaber kan man selv aktivt gøre en masse, for at holde kroppen sund og rask hele livet.

"Lad din mad være medicin og din medicin være mad" sagde Hippokrates, en af lægekunstens forfædre. Og det er i bund og grund den læresætning og filosofi jeg arbejder ud fra. At den mad vi spiser (og ikke spiser) har stor betydning for vores helbred, sundhed og sygdom.

Et besøg hos mig vil aldrig være erstatning for et lægebesøg. Det er vigtigt at få afklaret hos din læge, hvad du evt. fejler og om der skal iværksættes yderligere behandling. Opstår der den mindste tvivl om din situation i min klinik, vil du blive henvist til egen læge for udredning, før vi evt. iværksættere yderligere tiltag.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig herunder.

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Emne

Din besked