Kend din krops signaler

Hvis vi lever i et miljø uden skidt, snavs og bakterier osv. bliver vi sarte og skrøbelige og har større sandsynlighed for at blive syge.

Men vi bliver også syge, hvis vi konstant belaster vores krop med stress, maratonløb, strenge diæter, ikke får vores basale behov opfyldt, som søvn, vand, nærvær, kærlighed, vitaminer, og grøntsager.

Hvis vi undertrykker symptomerne uden at gøre noget ved det, fastholder vi kroppen i en konstant tilstand af stress, der risikerer, at gøre os mere syge.

Det kan derfor også være særdeles fornuftigt, at undersøge nærmere, hvad der evt. belaster lige præcis din krop og hvad du evt. kan gøre for at eliminere en eller flere af de faktorer, og derved hjælpe kroppen til at blive friskere og raskere, så vidt det er muligt.

Indenfor Naturopatien/biopatien (som er mit felt) arbejder man med at klarlægge og eliminere så mange belastende faktorer som muligt, for at gøre kroppen i stand til, at gøre det den er designet og bygget til. Nemlig at regulere og balancere vores indre biokemi, i retning af den sundeste tilstand, som overhoved muligt.

De fleste kender godt fornemmelsen af tømmermænd, som er en udmærket beskrivelse af, at vi har overskredet kroppens egen regulerings-kapacitet. Leverens afgiftningsprocess, har simpelthen ikke være i stand til at følge med indtaget af alkohol, og vi er blevet ”forgiftet” med hovedpine, kvalme, opkast mv. til følge.

Det tager nu kroppen et par dage og nå frem til ”normaltilstanden” igen, og vi skal ofte hjælp den på vej med salt, vand, hovedpinepiller, søvn, ordentlig mad og frisk luft.

Når kroppen selv er i stand til regulerer alle de belastende faktorer, den udsættes for, på daglig basis, er den i princippet ”sund” igen. (Altså fri for tømmermænd).

Sygdom er derfor en naturlig konsekvens af vores samlede livssituation indenfor de psykiske, konstitutionelle, fysiske, kemiske og mikrobiologiske faktorer, som man inden for Naturopatien, samlet set kalder ”Belastende faktorer”.

Belastende faktorer, kan derfor faktisk godt være positivt og kan være en øjenåbner for, hvordan du kan bedre og optimere din krops egne helbredsmuligheder.

Kærlig hilsen Rikke