Test: Har du brug for kosttilskud?

 

Tag testen:

  • Spiser du 6-8 stykker grønt om dagen?
  • Sover du mindst 8 timer hver nat?
  • Har du aldrig travlt på jobbet, i hjemmet, i dagligdagen?
  • Føler du dig frisk og fuld af overskud og energi hver dag?
  • Drikker du kun vand og grøn the og aldrig kaffe, sodavand eller alkohol?
  • Spiser du altid kun økologiske fødevarer uden kemi og farvestoffer og lign.?
  • Er du altid frisk og rask og bliver aldrig ramt af forkølelse, allergi, snue mv.?
  • Spiser du kun let dampet og nænsomt tilberedt kød og fisk og aldrig en stegt / grillet bøf eller flæskesteg?
  • Spiser du kun konfektkugler og tørret frugt og aldrig bland-selv-slik og chips?

Nej Vel?? Ikke engang mig som vist er sundere end de fleste.. kan svare JA det hele.

For livet giver ikke altid tid til friskpressede juicer, hjemmelavet økomad og 8 timers søvn. Og der skal altså også være plads hyggeaftener med grill, drinks og bland-selv-slik.

Lad os se lidt på fakta:

Helt nøjagtigt findes der ca. 46 essentielle (livsvigtige) næringsstoffer vi skal tilføre kroppen hver dag, for at holde kroppen i balance og undgå/minimere at vi bliver stressede, syge, nedlagt med influenza osv.
Her taler vi om blandt andet, Vitaminer, mineraler, fedtsyrer, kulhydrater, aminosyrer (proteiner), vand og ilt.

Et stresset (fortravlet) liv og dårlig kost, manglende søvn mv. tærer på kroppens ressourcer og gør os gamle, trætte og rynkede før tid.

Kan man ikke bare spise sundt og varieret??

Næringsstoffernes 3 største fjender er opvarmning, vand og ilt, hvor vand og ilt altså er ligeså skadeligt for næringsstofindholdet i frugt og grønt som opvarmning er. Især antioxidanterne, C-vitamin, E-vitamin og A-vitamin, er meget følsomme, når de udsættes for ilt.

Mineraler og vandopløselige vitaminer forsvinder ud i kogevandet, og jo mere vand og jo længere man koger maden, jo flere vitaminer og mineraler forsvinder der. Hvis temperaturen er over 50C, begynder cellestrukturer at nedbrydes, og dermed kan de næringsstoffer, der er inde i cellerne, forsvinde ud i vandet.

Frossen frugt og grønt er umiddelbart det der holder bedst på næringsstofferne. Afkølede madvarer, som befinder sig et par uger i supermarkedet og derefter en uges tid i dit køleskab, har fuldstændigt mistet deres vitaminindhold.

Dertil kommer alle de nye undersøgelser der viser at økologisk frugt og grønt indeholder flere vitaminer og mineraler end konventionel frugt og grønt.

Det er altså ikke lige meget hvad du spiser – hvordan du spiser -og hvordan maden er tilberedt osv.
Derfor kan et tilskud af vitaminer og mineraler ofte være en god start, på en sund(ere) krop og en krop i balance.

Nogle gange er en god multi-vitamin nok til at gøre en forskel, og nogle gange skal der mere til, for at få kroppen reguleret og optimeret. 

Få lagt din helt egen Sundhedsplan og bliv klogere på, om der er noget der kan optimere din kost, dit helbred eller give dig mere energi og overskud.

Eller

Find masser af SUND inspiration i mine E-bøger HER

Kærlig Hilsen Rikke