Alt med måde

 

Jeg har det lidt stramt med udtrykket “Alt med måde”.

For hvad betyder det egentlig?  Hvad og hvor meget er “måde” og hvem definerer hvad der er “for meget” måde?

Udtrykket bruges ofte, til at tale ned til folk der gør noget “for meget”, oftest noget med motion, mad eller arbejde. Og tit er det andre end os selv, der definerer hvad der er “for meget”

Det er lidt i samme boldgade som ordet “fanatisk”, som jeg også har det lidt stramt, med og som jeg har skrevet et andet blogindlæg om HER

“Nu må det ikke blive for fanatisk” og “alt med måde” er for mig, negative udtryk der bliver sagt, fordi andre mennesker føler sig provokeret eller ramt over, at vi gør noget/ændrer på noget, som de i virkeligheden selv ønsker at gøre noget ved/ændre på. Men som de pt. ikke magter eller har overskud til eller overblik over.

I stedet for at glæde sig og være nysgerrig på andres vegne, over succes, livsstilsændringer, et ønske om forandring eller en målsætning, så bliver det tit lidt småligt og perfidt med små stikpiller og kommentarer om fanatisme og “mådehold”.

Det er så nemt at være klog på andres vegne og kommentere på, hvad de spiser eller ikke spiser, hvad det er sundt og mindre sundt, hvordan man kommer bedst i form eller kommer i mål med vægttab.

Men sandheden er, at der ikke findes en “one-size-fits-all”-model. 

Derfor får jeg også lidt nervøse trækninger, når jeg ser kostplaner der er baseret på kaloriereduktion, der ikke skelner mellem de gode og dårlige kalorier (det kan du læse mere om HER )

I min verden er der dog nogle grundlæggende faktorer, som vi alle har brug for, for at opretholde et sundt og stabilt sundheds-fundament: Søvn, ordentligt næring til cellerne, lidt mindre sukker, motion og bevægelse, de rigtige kalorier samt eliminering af de belastende faktorer, som kan være meget individuelle (du kan læse mere om Naturopati HER)

I min bog “BasisKuren, – 8 Powerfulde trin til en sund krop”  får du 8 små, men vigtige trin der giver den nødvendige basisviden for at opretholde en sund krop i en travl hverdag, uden at det bliver besværligt. Trin 8 er opskrifter til alle dagens måltider, så det bliver nemt at komme i gang.

Eller

Book en tid til en snak i min klinik og få lagt din helt egen personlige sundhedsplan

Book Her

Få BasisKuren HER

Kærlig hilsen

Rikke