Hvorfor må vi ikke være fanatiske?

En fanatiker er = person som ensidigt (og overdrevent) støtter eller kæmper for et bestemt synspunkt, eller som ihærdigt eller med stor begejstring dyrker en bestemt interesse.

Som regel er det okay hvis man vælger alkohol, sukker og andre fødevarer fra, hvis man i træningssammenhænge skal deltage i store begivenheder som OL og maratonløb, hvor man gerne vil yde sit bedste, enten for sit hold eller for sig selv, som sportsudøver. Så er man dedikeret og sej og modig.

Det er som regel også ok hvis man er svært overvægtig eller meget alvorlig syg og er på skrap diet pga. livstruende tilstande og sat på kur af lægen. Så er man naturligt fritaget fordi “lægen siger det”.

Der hvor det så sjældent er ok, er at hvis du ikke har nogen åbenlys grund til at vælge til eller fra. Hvis man siger nej til mormors boller eller kollegaens hjemmebagte kage “bare fordi man ikke har lyst eller føler for det” så er det ikke okay at vælge fra. Man er nærmest nødt til at lyve og sige at man “ikke lige er så sulten” eller “lige har spist frokost” eller anden forklaring, fordi det sjældent ikke er ok, bare at sige “nej tak” bare fordi man føler sig bedre tilpas uden kage eller boller i maven.

I min klinik har jeg ofte kvinder der gerne vil tabe sig eller føle sig raskere eller mindre stresset, men hver gang det kommer til kostplaner, så må de endelig ikke være “for fanatiske”. Ikke fordi de ikke SELV gerne vil omlægge kosten og følge en plan, men fordi de er nervøse for omverdens reaktion.  For er der noget der “tricker” følelser og fordomme og holdninger hos andre, så er det, hvis de bliver konfronteret med noget, de egentlig selv gerne ville eller drømmer om, men som de af forskellige årsager ikke rummer lige nu.

Det handler ALDRIG OM DIG når moster Karen med tvær stemme proklamerer at “nu skal man jo heller ikke blive for fanatisk” det der kur-noget – og der skal vel være plads til at hygge sig. Det hander KUN om moster Karen og de følelser det vækker hos hende ved dit “nej tak”.

Så en kostomlægning af egen fri kan virkelig kræve is i maven og viljestyrke til at kunne modstå andres følelser og fordomme, og stadig være vedholdende og insisterede på, at holde sig til den plan, man føler er den rigtige, så efter min mening er det DE mennesker der er seje og dedikerede og modige.

Læs mere om dine muligheder for personlig kostplan HER

Kærlig Hilsen

Rikke